portada de Rere les traces de la religió perenne

Frithjof Schuon

Rere les traces de la religió perenne

Colección: Sophia perennis 3
Traducción de Josep M. Prats
Páginas: 116
Formato: 15 x 21 cm
Encuadernación: Rústica
ISBN: 978-84-128720-3-3
Año aparición: 2.024

Precio sin IVA: 11,54€
Precio con IVA: 12,00€

«Per indicar que la saviesa universal i primordial compromet l’home en la seva tota- litat, hem escollit per al títol del nostre llibre l’expressió “Religió perenne”; també per indicar que la quinta essència de tota religió és en aquesta religio metafísica, i que cal conèixer-la si es vol retre compte d’aquest misteri a la vegada humà i diví que és el fenomen religiós. Doncs bé, retre compte d’aquest fenomen “sobrenaturalment natural” és, de segur, una de les tasques més urgents de la nostra època.»

En aquest llibre, Frithjof Schuon exposa de manera clara i precisa les bases metafísiques de la saviesa perenne, universal i eterna que constitueix el fons comú a totes les formes religioses ortodoxes. Malgrat les aparents contradiccions i els il·logismes que semblen enfrontar entre si les religions, i que l’autor analitza amb l’objectivitat i el rigor que caracteritzen la seva obra, Schuon és capaç de descobrir la seva intenció profunda, vorejar els esculls del llenguatge de la fe i a més determinar de forma magistral els àmbits específics de l’esoterisme i l‘exoterisme.

Però la seva mirada no es limita a penetrar en les premisses epistemològiques de la philosophia perennis, sinó que posa també en evidència l’aspecte operatiu d’aquesta saviesa, la qual, per la seva pròpia naturalesa, exigeix el compromís de la totalitat de l’home. La comprensió de les veritats metafísiques sobre els modes i graus de l’ordre diví implica, per via de conseqüència, un compromís total per part de l’home lluny de la simple especulació mental. La filosofia esdevé aleshores operativa i es converteix en religió, és a dir, allò que relliga l’home a Déu i el projecta cap al Més Enllà.

Frithjof Schuon (Basilea, 1907 – Bloomington, 1998) és autor de nombroses obres de metafísica i d’estudi comparat de les religions en les quals ha presentat els ensenyaments fonamentals de les grans savieses tradicionals entesos, més enllà de la multiplicitat de les formes, en la seva unitat essencial i la seva veritat immutable. És considerat el més gran representant de l’escola de pensament anomenada «perennialista», a la qual pertanyen, entre d’altres, au- tors com René Guénon, Ananda K. Coomaraswamy o Titus Burckhardt, i un gran metafísic i mestre espiritual l’ensenyament del qual recull l’herència del platonisme, el sufisme, l’advai- ta-vedânta de Shankara i la visió primordial del cosmos dels indis nord-americans.

Comprar en: