Frithjof Schuon
La transfiguració de l’home
Colección: Els petits llibres de la saviesa 156
Traducción de Esteve Serra
Páginas: 261
Formato: 11 x 14 cm
Encuadernación: Rústica
ISBN: 978-84-9716-076-6
Año aparición: 2.020
Precio sin IVA: 15,38€
Precio con IVA: 16,00€
Davant la imatge fragmentària i degradada de l’home que presenten la ciència i la cultura modernes, Frithjof Schuon reivindica amb un discurs contundent i ple de saviesa la veritable naturalesa humana, que permet a l’home conèixer i estimar Déu i percebre la qualitat divina del cosmos.
Com diu Frithjof Schuon, «la imatge de l’home que ens presenta la psicologia moder- na no sols és fragmentària, sinó miserable». Si volem corregir aquesta imatge profunda- ment desequilibrada, hem de reafirmar la noblesa innata de l’home, el caràcter deïforme de la naturalesa humana. Schuon subratlla que l’atribut fonamental de l’home és una intel·ligència capaç de coneixement metafísic, és a dir, capaç de conèixer i estimar Déu, el Summe Bé. Aquesta capacitat determina el sentit del sagrat, de l’oració i de la contem- plació. Totes les coses són reconduïdes a la seva font divina i percebudes com a teofanies. El símbol parla a la nostra intel·ligència i la creació desplega la seva transparència me- tafísica original. Aquest llibre de Frithjof Schuon és, com tot el conjunt de la seva obra, una il·lustració admirable de la perspectiva intel·lectual i espiritual de la sophia perennis.
Frithjof Schuon (Basilea, 1907 – Bloomington, 1998) és autor de nombroses obres de metafísica i d’estudi comparat de les religions en les quals ha presentat els ensenyaments fonamentals de les grans savieses tradicionals entesos, més enllà de la multiplicitat de les formes, en la seva unitat essencial i la seva veritat immutable. És considerat el més gran re- presentant de l’escola de pensament anomenada “perennialista”, a la qual pertanyen, entre altres, autors com R. Guénon, A. K. Coomaraswamy o T. Burckhardt, i un gran metafí- sic i mestre espiritual l’ensenyament del qual recull l’herència del platonisme, el sufisme, l’advaita-vedanta de Shankara i la visió primordial del cosmos dels indis nord-americans.